1. Cursus Patroon Tekenen

Hoe vaak maak je iets uit een patroonblad wat je gelijk perfect zit ?

Niemand is hetzelfde en heeft het model uit een boekje. Je herkent het misschien dat je steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt in het maken van kleding uit een patroonblad. Of je ziet leuke modellen waar je geen patroon van kan vinden om het te maken. Als je al een tijdje kleding naait dan loop je al snel tegen dergelijke problemen aan.

In deze cursus leer je een basispatroon tekenen op je eigen maten van een rok, een top en een mouw. Vanuit dit patroon leer je varieren. Je leert vervolgens verschillende modellen in je basispatroon te tekenen. De patronen maak je thuis van ongebleekt katoen. De toiles bespreken we in de les en verfijnen vervolgens het patroon.

De cursus is voor naaisters met enige ervaring met het maken van eigen kleding.

De cursus beslaat 6 lessen van elke 2 uur.

Voor interesse graag even een berichtje dan stuur ik wat specifiekere informatie.

2. Cursus Ouder en Kind

Samen met je kind op naailes, hoe leuk is dat. In deze introductie cursus gaan jullie samen werken aan een project. Jullie kiezen zelf uit wat je zou willen maken, samen zoek je stoffen en fournituren uit en gaan er in de les mee aan de slag. Misschien hebben jullie allebei nog niet eerder op een naaimachine gewerkt, dat is geen probleem. Ik leer jullie het werken op een naaimachine stap voor stap aan de hand van het door jullie gekozen project. Jullie werken samen aan 1 naaimachine.

De cursus is bedoelt voor een ouder en een kind, dit kan een moeder of vader zijn of het kan ook een oma of opa zijn met een kleinkind of anders. De relatie die jullie onderling hebben is voor mij niet belangrijk. Het kind heeft een richt leeftijd van groep 7. Afhankelijk van de vaardigheden en de inschatting van de ouder kan ik hier van afwijken.

De cursus beslaat 6 lessen van elk 1,5 uur op de maandagmiddag van 16:00 – 17:30

Er kunnen max 4 koppels in een groep.

Voor interesse graag even een berichtje dan stuur ik wat specifiekere informatie.