1. Cursus Patroon Tekenen (niet meer beschikbaar)

Hoe vaak maak je iets uit een patroonblad wat je gelijk perfect zit ?

Niemand is hetzelfde en heeft het model uit een boekje. Je herkent het misschien dat je steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt in het maken van kleding uit een patroonblad. Of je ziet leuke modellen waar je geen patroon van kan vinden om het te maken. Als je al een tijdje kleding naait dan loop je al snel tegen dergelijke problemen aan.

In deze cursus leer je een basispatroon tekenen op je eigen maten van een rok, een top en een mouw. Vanuit dit patroon leer je varieren. Je leert vervolgens verschillende modellen in je basispatroon te tekenen. De patronen maak je thuis van ongebleekt katoen. De toiles bespreken we in de les en verfijnen vervolgens het patroon.

De cursus is voor naaisters met enige ervaring met het maken van eigen kleding.

De cursus beslaat 6 lessen van elke 2 uur.

Voor interesse graag even een berichtje dan stuur ik wat specifiekere informatie.

2. Vervolgcursus Patroon Tekenen (niet meer beschikbaar)

We gaan een stapje dieper. Met het patroon wat je leerde tekenen gaan we verder. In deze vervolgcursus leer je variëren. Ik ga je leren hoe je verschillende modellen in je basispatroon kan intekenen. Aan de hand van zelfgekozen modellen gaan we heel gedetailleerd kijken naar alle aanpassingen die zijn gedaan voor het verkrijgen van dit model. Is het wijder gemaakt, hoe loopt de halslijn, zijn er specifieke lijnen in aangebracht ter versiering, hoe is de afwerking, wat voor mouwen zitten er in, is het armsgat uitgediept etc. Omdat iedereen weer een ander model heeft leer je van elkaars model heel veel variaties aanbrengen.

Na het gedetailleerd kijken ga ik je leren hoe je deze specifieke aanpassingen in je patroon intekent en hoe je er vervolgens werkbare patronen van kan maken, zodat je gelijk aan de slag kan met het maken van je zelf getekende model.

Deze cursus beslaat 6 lessen elk van 2 uur.